Календар школяра

Пошук по сайту

Карта відвідування

лічильник відвідувань

Вхід для користувачів


Всеукраїнський День відповідальності людини

19.10.2021 | Просмотров: 497

Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке, починаючи з 2021 року, відзначатиметься щороку 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина.

Б. Гаврилишин, працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки, ще на початку 2010-х років дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства також й індивідуальної відповідальності на всіх рівнях. У 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності, від особистої до відповідальності на рівні країни та світу. Вони можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства.

 

 

Запрошуємо всіх долучитися до відзначення Дня відповідальності людини! 

На особистому рівні: 

  • Інтернет-флешмоб “Я – відповідальність”. У День відповідальності людини 19 жовтня розкажіть у соціальних мережах про те, що для вас особисто означає слово “відповідальність”, та яким своїм відповідальним вчинком пишаєтесь найбільше  #я_відповідальність #ДеньВідповідальності
  • Інтернет-флешмоб “5 відповідальних друзів”. Напишіть в соцмережах пост, в якому тегніть 5 (можна більше) своїх найбільш відповідальних друзів. Розкажіть, чому ви їх такими вважаєте, тим самим передаючи естафету далі. Так ми познайомимо усіх відповідальних людей країни між собою.  #дію_відповідально  #ДеньВідповідальності 
  • Інформаційно. Поділіться з друзями, колегами інформацією про відзначення 19 жовтня в Україні Дня відповідальності людини. Поширити інформацію можна через соціальні мережі, в закритих групах чи чатах та ін.

Також можна організувати одну з пропонованих нижче активностей:

  • Плогінг на 1.5 км. Плогінг – поєднання екологічного та фітнес рухів, що полягає в бігу у неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту. У реалізації даної активності закладається одразу кілька пунктів Декларації відповідальності людини, крім того, даний рух є прогресивною альтернативою традиційних “суботників”. 1,5 км – це символічна відстань, де кожні 100 метрів = одному з 15 пунктів Декларації.
  • Закладення капсули часу. Хто не бажає вписати своє ім’я в історію? Ми буквально пропонуємо це зробити. Які зміни в державі/громаді ви б хотіли побачити за наступні 5 років, та який вклад особисто ви готові зробити для реалізації цих змін. Опишіть їх та помістіть в “капсулу часу”. Капсула закладається на 5 років.

Надихаймо один одного на відповідальні дії! 

Джерело: https://bhfamily.org/human-responsibility-day/


Інтернет-олімпіади



Посилання





Національна дитяча гаряча лінія


Конкурси