Календар школяра

Пошук по сайту

Карта відвідування

лічильник відвідувань

Вхід для користувачів


Тиждень "Козацької слави"

13.10.2003 | Переглядів: 4460

    Відбулося урочисте відкриття тижня "Козацької слави" на якому були присутні гості: заступник отамана Прилуцького козацького полку Саверський В.М., представник управління освіти Кириченко Т.М. та молодший науковий співробітник краєзнавчого музею Біленко І.В.
Репортаж про відкриття дивіться на ТБ "Прилуки" в найближчий час.


   14 жовтня в Україні відмічають чудове осіннє свято Покрови, яка вважається захисницею і покровителькою українських козаків. Цьому святу і був призначений тиждень "Козацької слави", який проходив в нашій шкільній "Козацькій республіці" з 13 по 20 жовтня. Розпочався він урочистою лінійкою, на яку були запрошені заступник атамана Прилуцького козацького полку Саверський В.М., представник управління освіти Кириченко Т.М., молодший науковий співробітник краєзнавчого музею Біленко І.В.
     Після урочистої лінійки козацька старшина школи поклала корзину з квітами до могили невідомого козака. Молодшим науковим співробітником Біленко І.В. була проведена тематична екскурсія для курінних та хорунжих "Козацької республіки".
     Протягом тижня пройшло чимало цікавих заходів для учнів школи. Так, першокласники здійснили гру-подорож "Один день в Запорізькій Січі", під час якої їх прийняли в юні козачата.
Посвята в джури козацькі учнів 5-х класів відбулася під час "Незвичайної подорожі через Дніпровськи пороги на Січ", а учнів 9-х класів прийняли в молоді козаки. Для учнів 6-х класів працівниками дитячої бібліотеки було підготовлени свято "Свята Покрова - покровителька українських козаків".
Крім того, для учнів 6-х, 8-х класів відбулися екскурсії до краєзнавчого музею, під час яких вони мали змогу більше дізнатися про історію козацького руху на Прилуччіні.
     Протягом тижня в кожному курені були проведені тематичні виховні години.
     Всі учні школи вели активну підготовку до цього тижня.
Так, козачата 2-х класів збирали і записували козацькі пісні, третьокласники підготували виставку малюнків "Наші предки - славні козаки", а для 5-ти класників була проведена вікторина "Запорізька Січ - козацька вольниця". Кращими були визначені роботи Шилович М., Герасименка Д.,Соломки Н., Жирнова В., Бакунової О., Синільної В., Гробини Я.
     Учні 6-х класів збирали козацькі цікавинки. Переможцями конкурсу стали Силенко Т. та Яцун І. Курені 8-х та 10-х класів підготували творчі роботи "Гетьмани України", а молоді козаки 9-х та 11-х класів оформили газети та плакати на козацьку тематику.
     Так насичено і цікаво пройшов один із тижнів нашого шкільного життя.
     

Отаман козацької республіки Горбач Р.


Інтернет-олімпіади



Посилання





Національна дитяча гаряча лінія


Конкурси