Календар школяра

Пошук по сайту

Карта відвідування

лічильник відвідувань

Вхід для користувачів


Всесвітній день моніторингу води

28.09.2020 | Views: 355

Людський організм, як і все живе, не може існувати без живильної вологи і в ньому міститься 3/4 води від загальної маси тіла. Вимоги до якості води дозволяють убезпечити людей від хвороботворних бактерій і вірусів, тому увага до її якості – надважливе завдання кожного жителя планети, що переймається власним здоров'ям і довголіттям.

18 вересня, починаючи з 2003р., за ініціативи Американського фонду чистої води відзначається екологічне свято – Всесвітній день моніторингу води, або Всесвітній день моніторингу якості води (World Water Monitoring Day)

Цей День став глобальною інформаційно-освітньої програмою, що проводиться за підтримки Федерації водного середовища (Water Environment Federation, WEF) і Міжнародної водної асоціації (International Water Association, IWA), та спрямована на підвищення обізнаності суспільства про проблеми водних ресурсів планети, про важливість захисту їх від забруднення, й надає можливість кожному прийняти участь у проведенні базового моніторингу стану місцевих водойм.

Усім бажаючим (дітям, дорослим) пропонуємо провести ряд нескладних тестів для визначення якості води у місцевих річках, озерах та інших водних джерелах (на температуру, кислотність, каламутність води, розчинений кисень). Слід зазначити, що тестовий період з метою освоєння навичок проведення базового моніторингу стартує ще у Всесвітній день води (22 березня) та продовжується по грудень. Отримані результати можна публікувати на сайті Всесвітнього дня моніторингу якості води (http://www.worldwatermonitoringday.org/).

З кожним роком у святкуванні Дня моніторингу води приймають участь все більше людей. На сьогодні моніторинг своїх водойм проводять більш ніж 1,5млн. осіб з 146 країн світу. На сайті WWMD представлена інтерактивна карта з накопиченими результатами моніторингу з 2007р.

https://www.facebook.com/watch/?v=2075110599392974

https://www.facebook.com/watch/?v=486619811875503

 

 


Інтернет-олімпіади



Посилання





Національна дитяча гаряча лінія


Конкурси